Modules

Pilot Factory - Brainstormen

Opdracht 1

  • Vorm groepjes van 4 of 5 en ga met elkaar brainstormen over het format van jullie programma. Tijdens het brainstormen maken jullie een mindmap waarbij de verschillende ideeën en mogelijke thema's worden opgeschreven. Met deze mindmap kan je aan de hand van jullie ideeën de inhoudelijke opbouw van het programma vormgeven.

mindmap

Aanvullende informatie:

Mindmap tools

Soort programma

Denk eerst na over het soort programma, wordt het een spelprogramma, actualiteiten programma, fictieve serie of een documantaire? Denk ook na over tot welk genre het format behoort.

tvformatBedenk een werktitel

  • Bedenk een passende titel voor het programma waarmee het thema of het soort programma ook meteen duidelijk wordt.

awesome

Reeks van 8 afleveringen

  • Als het soort programma duidelijk is moeten de onderwerpen van de afleveringen in kaart worden gebracht. Voor dit project bedenken jullie thema's voor 8 verschillende uitzendingen waarvan jullie er uiteindelijk één inhoudelijk uitwerken, namelijk de pilot. Deze pilot is  bedoeld om producenten te enthousiasmeren om dit programma in productie te nemen of te kopen.

brainstorm 2

Story outline (synopsis)
Maak van deze pilotaflevering een duidelijke beschrijving van het verloop van het programma, zodat voor iedereen duidelijk wordt waar het programma over gaat en hoe deze is opgebouwd. Denk hierbij aan instarts, tafelgasten, stellingen met infographics. Deze beschrijving wordt ook wel de story-outline genoemd, een samenvatting van het verhaal waar de rode draad met de hoofdpunten beschreven wordt. Hoe deze "outline" eruit ziet hangt uiteraard van het soort programma af. Een dergelijke beschrijvinf waar de hoofdpersonages met plottwist worden beschreven wordt binnen de film ookwel een synopsis genoemd. 

Opleveren opdracht 1: Brainstormen format

  • Namen groepsleden (4/5 groepsleden)
  • Mindmap
  • Omschrijving van het idee (soort programma)
  • Naam van het programma (werktitel)
  • Beschrijving van 8 onderwerpen/thema's van de mogelijke afleveringen 
  • Storyoutline (synopsis) - Beschrijving van één van deze thema's. Werk deze inhoudelijk uit zodat het verloop (rode draad) van het programma duidelijk wordt

netflix

AV College

Recente Posts

Adres

Arubalaan 44 C

3818 SL Amersfoort

Emailinfo@avcollege.nl

Tel: +013 036 0259

 

AV-College is een toonaangevend opleidingsinstituut op gebied van e-learning en bied een uitgebreid lespakket aan op verschillende audiovisuele disciplines, neem snel contact op en vraag wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.

Volg ons op Social Media:

linkedintwitterfacebookgoogle

                  

 

X

Right Click

No right click