Modules

Pilot Factory - Wat is een Pilot?

Oldtv

Een pilot is een proefaflevering voor bijvoorbeeld een nieuwe televisieserie, deze pilot kan uiteraard ook op een ander platform of medium worden vertoond zoals Youtube/Netflix. Een pilot duurt meestal iets langer dan een normale aflevering, soms zelfs twee keer zo lang. Als de televisieserie in dat geval wordt aangekocht door een televisienetwerk of -zender, wordtde pilot meestal opgesplitst in twee afleveringen.

remotetv

In eerste instantie is een pilot bedoeld om een nieuwe televisieserie te verkopen of te kunnen gaan maken, dus om de managers van een netwerk of zender in de serie geïnteresseerd te krijgen en als dat gelukt is ook het publiek. Daarom is een pilotaflevering niet vergelijkbaar met een normale aflevering van de televisieserie. Meestal wordt er een algemeen verhaal verteld en wordt ingegaan op de achtergrond van het verhaal en de hoofdpersonen. Naar aanleiding van het commentaar van bijvoorbeeld een testpubliek kunnen er voor de televisieserie ook nog veranderingen in worden aangebracht.

programma logoBackdoor Pilots (fictie series)
Een zogenaamde backdoor pilot is een televisiefilm of een (meestal dubbele) aflevering van een reeds bestaande televisieserie die gebruikt wordt om te kijken hoe het publiek reageert op een nieuwe televisieserie.

Recente voorbeelden van televisieseries die zo uit een reeds bestaande televisieserie ontstaan zijn, zijn NCIS, die begon als een dubbele aflevering van JAG, en CSI: NY, die begon als een aflevering van CSI: miami, die begon als een aflevering van CSI: crime scene investigation. Als zo'n serie zelfstandig verdergaat, is sprake van een spin-off.

 Spin off Soorten Pilots?

  • Een pilot kan uiteenlopen van een fictieve serie, telvisieshow tot zelfs een documentaire. Het geen wat deze pilots gemeen hebben is dat zij deel uitmaken van een reeks afleveringen.

spelprogramma

Soort programma’s

  • Documentaires
  • Spelprogramma’s
  • Talkshow/actualiteitenprogramma’s
  • Fictieve series

Oldtv

AV College

Recente Posts

Adres

Arubalaan 44 C

3818 SL Amersfoort

Emailinfo@avcollege.nl

Tel: +013 036 0259

 

AV-College is een toonaangevend opleidingsinstituut op gebied van e-learning en bied een uitgebreid lespakket aan op verschillende audiovisuele disciplines, neem snel contact op en vraag wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.

Volg ons op Social Media:

linkedintwitterfacebookgoogle

                  

 

X

Right Click

No right click