Modules

Premiere Pro - 05 - Labels

Lesmateriaal

Bekijk: 

Downloads:

Powerpoint:

Word: 

Project Files:

Labels
Als er wordt gewerkt aan grotere producties zoals films of documentaires is het handig dat er in één oogopslag kan worden gezien wanneer een verhaal overgaat naar een andere scène. Het is vaak gebruikelijk dat scenes in een aparte tijdlijn worden gemonteerd en later weer worden verzameld om één geheel te vormen. Om verschillende scen's aan te geven kan in Premiere gebruik worden gemaakt van Labels, met deze Labels kan er een kleur worden toegekend aan de clips, doordat de kleuren van verschillende scenes van elkaar verschillen kan eenvoudig worden gezien waar de overgang van de ene scène naar de andere plaatsvindt.

labels

Aan alle media in het Project Panel kan een kleur worden toegewezen door de betreffende media te selecteren en via Edit > Label een kleur te selecteren, dit menu kan uiteraard ook met de rechtermuisknop worden benaderd.

label1

Sequences
Als er losse Sequences voor verschillende scenes worden aangemaakt, kunnen deze wanneer deze worden samengevoegd op twee verschillende manieren op de tijdlijn worden geplaatst. Een Sequence kan in een andere tijdlijn worden geplaatst als Nest waarbij de individuele clips niet meer zichtbaar zijn of in zijn geheel waar de individuele clips wel zichtbaar zijn. Dit kan worden bepaald met de Insert ans Overwrite Sequences as Nest or Individual Clips button.

nest

Wanneer de Insert ans Overwrite Sequences as Nest or Individual Clips optie is ingeschakeld zal de media in de Sequence als Nest in de tijdlijn worden geplaatst.

label2

Insert ans Overwrite Sequences as Nest or Individual Clips

Wanneer de Insert ans Overwrite Sequences as Nest or Individual Clips optie is uitgeschakeld zal de media in de Sequence als losse clips worden geplaatst.

 

losse clips

Groups
Als ervoor wordt gekozen om de individuele clips te gebruiken, wordt een scène wanneer de montage aan dat gedeelte voltooid is vaak gegrouped. Met deze optie kunnen alle clips van de scène aan elkaar worden gelinked, als deze moet worden verplaatst kan hiermee worden voorkomen dat er ongewenste verschuivingen binnen een scène plaatsvinden. De clips kunnen gegroepeerd worden in het bovenste menu via Clip > Group, dit menu kan uiteraard ook met de rechtermuisknop worden benaderd. De optie op het groeperen ongedaan te maken kan kan via hetzelfde menu gevonden worden.

group

Picture Locked
locked2Als de montage of een scène klaar is kunnen de lagen waarop deze clips zich bevinden ook worden gelocked, door deze optie in te schakelen kunnen er geen wijzigingen meer aan deze lagen worden aangebracht. 

locked

 

AV College

Recente Posts

Adres

Arubalaan 44 C

3818 SL Amersfoort

Emailinfo@avcollege.nl

Tel: +013 036 0259

 

AV-College is een toonaangevend opleidingsinstituut op gebied van e-learning en bied een uitgebreid lespakket aan op verschillende audiovisuele disciplines, neem snel contact op en vraag wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.

Volg ons op Social Media:

linkedintwitterfacebookgoogle

                  

 

X

Right Click

No right click